niedziela, 3 lipca 2016

Pestki Moreli Zabijają Raka!

Apricot Kernels Kill Cancer without Side Effects

W 1952 roku dr. Ernst T. Krebs odkrył witaminę B17 którą nazwał “Laetrile”. Zwana ona jest również Amigdaliną, od nazwy Migdała od którego pochodzi, I w którym została po raz pierwszy odkryta, ale również od mocnego aromatu I posmaku migdałowego, pochodzącego od występujacej w tej witaminie zawartości cyjanidu. Amigdalina – Leatrile ma bardzo mocne działanie przeciwrakowe,. Rak zanika jak na wskutek różdżki magicznej, wskutek jej stosowania.Amigdalina (“Laetrile”) jest zawarta w najwyższym stężeniu w pestkach (nasionach) Moreli - ale również dość wysokie jej wysokie stężenie posiadają czereśnie I wiśnie, a w nieco mniejszym stopniu występuje ona również w innych owocach (praktycznie we wszystkich nasionach I pestkch wszystkich owoców, szczególnie pestkowych – śliwy, brzoskwinie, itp)

Dlaczego te, od dawna już znane, fakty o skutecznym antyrakowym dzialaniu Moreli ( a szczególnie jej pestek) są tak bardzo skrzętnie ukrywane przed nami?!

Światowy “przemysł” leczenia Raka to są olbrzymie korporacje I koncerny międzynarodowe – a raczej ponadnarodowe - o dochodach przekraczających bilion dolarów rocznie. Oto dlaczego!

To jest właśnie główny powód dlaczego osiągnięcia w leczeniu raka metodami naturalnymi są skrzętnie ukrywane przed publicznością światową, tzn, przed nami. Edward Griffin, mówi że naturalne, I tanie środki do leczenie I zapobiegania rakowi są znane już od dawna, ale są ukryte, I cały czas skrzętnie ukrywane przed nami prze olbrymie wpływy owych koncernów I korporacji.

Ale do rzeczy. Co czyni pestki Moreli jednym z najbardziej efektywnych środków w walce z rakiem?

Pestka moreli jest pełna amigdaliny, (znanej również jako witamina B17 -leatrilu (ang: leatrile)). Przy tym, nie ma innej rośliny która zawierała by większą od moreli ilość tej witaminy – amigdliny. Pestki moreli zawierają wielkie jej ilości. Jest to bardzo pożyteczna dla ciała witamina. Eliminuje ona bowiem raka, jednocześnie wzmacniając I poprawiając naturalny system samoobrony organizmu (system immunologiczny), co powoduje że kancer znika, a ponowne jego ukazanie, odnowienie się go, staje się po prostu niemożliwe.

Niedawno odkryto że szczep Himalajski, Hunzowie, nigdy nie znał raka, bowiem ich dieta składa się w znacznej części z Moreli, całych owoców I pestek. Jest ona tradycyjnie jednym z najgłówniejszychj składników ich diety codziennej. Konsumują oni około 200 razy więcej witaminy B17 (amigdaliny, niż jakakolwiek populacja któregokolwiek z krajów Zachodnich.
Amigdalina składa się z czterech substancji: dwie z nich to formy glukozy, jedna to benzaldehyd (ang: benzaldyhide), a jeden składnik to cyjanid (ang: cyanide).

Przemysł farmakologiczny zastrasza ludzi że każda forma cyjanidu jest groźna dla zdrowia, co nie jest prawdą. Naukowa chemia uczy nas bowiem że: indywidualne składniki w substancjach złożonych, zmieniają swoją charakterystykę kiedy stają się częścią I formą substancji złożonych.

Po wchłonięciu witaminy B17 przez ciało, zostaje ona przemieniona w organizmie poprzez enzym Rodan (?) (ang: Rhodanese). Rodan (Rhodanese) rozkłada uboczne produkty wodoru i benzaldehydu (ang: benzaldehyde) na: Thiocyjanat i kwas Benzenowy (ang: Thiocyanate and Benzoic acid), które są użyteczne w utrzymywaniu zdrowia komórkowego, I wspomagają metaboliczne produkowanie przez nasze ciało leatrilu, (witaminy B17) oraz witaminy B12.

Wszelkie nadmierne ilości tych produktów ubocznych, są wydalane przez nasze ciało wraz z moczem.

Witamina B17 przechodzi poprzez nasz organizm, I nie zostaje w nim dłużej niż około 80 minut, bo Rodanek ją metabolizuje (cukier jest dla nas 20 razy bardziej trujący niż B17).

Jednakże, wtedy kiedy B17 dostaje się do komórek rakowych, Rodanek nie jest obecny aby ją zmetamorfizować i unieszkodliwić. Są tam duże ilości substancji, enzymu (Beta Glucosidase) Beta- Glukozowego jako składnika chemicznego, I zaraz jak tylko witamina B17 wchodzi w kontakt z tym enzymem, zachodzi reakcja chemiczna podczas której cyjanowodór (ang: Hidrogene Cyanide) oraz benzaldehyd (ang; Benzaldehyde) reagują synergistycznie, aby utworzyć truciznę która eliminuje komórki rakowe.
Jest to proces zwany również “toksycznością wybiórczą - gdzie tylko
Dr, Krebs – ani też ponadnarodowe korporacje - nie mogli jednak opatentować swojego odkrycia, bo Leatrile nie jest utworzony chemicznie (przez człowieka) lecz jest naturalnie występującą w naturze witaminą, darem Matki Natury.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Wpisz swój komentarz. To bardzo ożywia każdy blog i pomaga również w jego redagowaniu.